Testing 4000a series code on a 5000 series picoscope

Post any questions you may have about our current range of oscilloscopes
Post Reply
Kapton
Newbie
Posts: 0
Joined: Sun Oct 04, 2020 9:45 pm

Testing 4000a series code on a 5000 series picoscope

Post by Kapton »

We are working on a project, a LabVIEW VI, for a 4000 series picoscope. That picoscope, however, is currently in use, so we instead have a 5000 series to test our code on. The problem is that the SDK functions and examples are failing to recognize the 5000 picoscope.

Is there a way around this? Is it possible to have a 5000 series picoscope run 4000a LabVIEW code?

Any help or guidance would be appreciated, thanks

AndrewA
PICO STAFF
PICO STAFF
Posts: 283
Joined: Tue Oct 21, 2014 3:07 pm

Re: Testing 4000a series code on a 5000 series picoscope

Post by AndrewA »

Hello,
Unfortunately the answer is no, as the current 5000 series use the 5000a API which uses a different dll than the 4000a API. Both will have functions that are similar, in operation.
Regards Andrew
Technical Specialist

Kapton
Newbie
Posts: 0
Joined: Sun Oct 04, 2020 9:45 pm

Re: Testing 4000a series code on a 5000 series picoscope

Post by Kapton »

I figured as much, thanks for the info. You wouldn't happen to know if you can simulate a connection to a PicoScope to test code?

Post Reply